Värmepumpar eller braskaminer?

Hej på er! Jag funderar på vilken typ av värmekälla jag ska använda mig till mitt nya hus som jag ska bygga, antingen värmepumpar eller någon form av kamin. Om jag skulle välja att använda mig av värmepumpar så funderar jag på hur många som behövs för att kunna värma upp kåken ordentligt. Jag har faktiskt inte den blekaste aning, men det behövs åtminstone två stycken med tanke på att det är två byggnader. Jag vill dock väldigt gärna ha en kamin, det är väldigt mysigt och sen är det dessutom riktigt snyggt med braskaminer. Fördelarna med värmepumpar är att jag både kan få varmluft och kalluft, vilket gör att jag kan använda de på somrarna också när solen ligger på i Katrineholm. Jag tänker att jag får ta mig ett snack med byggarbetarna som håller på för fullt här på tomten, de måste ha hyfsat bra koll på vilken värmekälla som kan anses vara bäst lämpad för mitt hus. Det är inte så långt kvar nu innan jag kan flytta in och jag måste säga att det har gott väldigt snabbt. För tillfället så bor jag i Södertälje men så som prognosen ser ut så kommer jag att kunna flytta till Katrineholm innan sommaren och det tackar jag inte nej till. Det ska bli riktigt skönt att få byta ut en semester i en lägenhet för att istället kunna spendera tiden på en altan med en stor trädgård. Jag har visserligen trivts bra i Södertälje men jag kände ganska snabbt att det här med lägenhet inte var någonting för mig. Det är så litet och sen så har man ingen trädgård, jag gillar att gå och pyssla lite på dagarna när jag inte jobbar. Vilket jag definitivt kommer kunna göra här. Nu återstår bara den stora frågan om det blir värmepumpar eller braskaminer.